Selecteer een pagina

Websitepxerts

Hoe stel ik Gmail in op Android?

E-mail instellen in Gmail

Gmail is een veelgebruikte online mailomgeving. In deze handleiding leggen wij uit hoe je jouw e-mailadres instelt in Gmail en via Gmail berichten kunt versturen en ontvangen. Inloggen met jouw Google-account

• Log in op Gmail met jouw Google-account.
  • Klik rechts op het tandwiel en klik vervolgens op ‘Instellingen’.
  • Open het tabblad ‘Accounts en import’.
  • lik bij ‘E-mail bekijken uit andere accounts’ op ‘Een e-mailaccount toevoegen’. Er opent een nieuw venster.

E-mailadres instellen in Gmail

• Vul in het nieuwe venster jouw e-mailadres in en klik op ‘volgende’.
  • Vul bij ‘Gebruikersnaam’ jouw volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Vul bij ‘server’ de gegevens voor de e-mailserver in. Dit is “mail.jedomeinnaam.nl”
  • Selecteer bij ‘Poort’ het nummer 993.
  • Vink ‘Een kopie van de opgehaalde berichten op de server achterlaten’ aan.
  • Vink ‘Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken’ aan.
  • Klik in Gmail op ‘Account toevoegen’.

Berichten versturen Wil je Gmail ook gebruiken om berichten te versturen? Volg dan onderstaande stappen:

• Klik in het reeds geopende scherm op ‘Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als’.
  • Vul bij ‘Naam’ de gewenste naam voor het e-mailadres in.
  • Klik op ‘Volgende stap’.
  • Vul bij ‘SMTP-server’ de gegevens voor de e-mailserver in. Dit is “mail.jedomeinnaam.nl”
  • Vul in Gmail bij ‘Gebruikersnaam’ jouw volledige e-mailadres in.
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van jouw e-mailadres in.
  • Vink ‘Beveiligde verbinding via SSL aan.
  • Klik op ‘Account toevoegen’.

Sluit het venster en ga naar jouw inbox om de verificatiemail te openen. Klik op de link in dit bericht. Zodra je op de link hebt geklikt, is jouw e-mailadres geverifieerd en kun je berichten via Gmail versturen.

Ook een website leasen? Vraag meer informatie aan voor jouw website

Vul het formulier in en klik op verzenden. Wij nemen binnen 24 uur persoonlijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Contact